Na zadnji januarski dan, ko je padla noč, se je v Metelkovi mestu, v Klubu Gromka zgodilo pravljično rešetanje. Tokrat je bila to že 6. januarska obletnica rešetanja, s katerim so začeli maja 2003. Pravljice z vsega sveta so nam ob svetilki poleg nekrušne peči pripovedovali odlični govorci, ki jih je drugače moč slišati na Radiu Študent.

Oddajo Za 2 groša fantazije, v kateri se pripovedujejo pravljice, lahko na Študentu poslušamo “vsak dan med decembrom in junijem, od ponedeljka do petka ob 19.50 uri (ponovitev ob 6.50 uri).”

V bistvu sploh ne vem, kaj na napišem … Večer je bil res lep in nadvse zabaven. Vesela sem, da sem se po dolgem času spet malo odpravila ven in za silo nasitila željo po nečem dobrem, kulturnem, zabavnem … Lahko se pohvalim še s tem, da sem sodelovala pri nagradnem vprašanju za enega od cd-jev s pravljicami. Pri zadnjem od treh cd-jev, ki so jih v zameno za pravilen odgovor na nagradno vprašanje razdelili med publiko, je bil še bonus – pločevinka Gösserja, zato je Roq, ki je povezoval program, rekel, da bo to nagrada za enega od otrok, ki so na rešetanje prišli s starši ((Takih otrok je bilo kar nekaj.)) … Tako sem cd prepustila nekemu fantiču, ki se je z dvignjeno roko odločil za sodelovanje, sama pa sem dobila pločevinko piva. “Da ne bo kaj narobe. Ne moremo že tako mladih otrok navajati na pijačo,” je rekel Roq. Ereševci že vedo ;)

Zakaj je bila poleg cd-ja še pločevinka? Ker je Napo po svojem nastopu rekel, da jo podari za nagrado, ker je ne bo spil. Za kaj pravzaprav gre … poglejte si spodnji v