presno-veganska čokoladna torta ala Barbarella Ko sem bila na Barbarellini delavnici Gourmet Fresh smo za konec dobili marmorirano čokoladno torto. Na desertnem krožniku se je poleg manjšega kosa torte znašla še kepica višnjevega sorbeta. Priznam, da sem z zanimanjem čakala ta kos in ko sem zagledala tisti košček na krožniku, sem si mislila: “A tako malo?!” Ko sem v usta pospravljala še zadnji grižljaj, sem vedela, da bi vase spravila tudi večji kos, a to bi bilo že čisto pretiravanje in na koncu bi mi bilo žal, da sem pretiravala. Še dobro, da je bil zraven sorbet, da je vse skupaj malo ublažil.

Težko je povedati z besedami, kako okusna in hkrati tudi nasitna je presna torta. Sploh, če smo navajeni večjih kosov “običajnih” tort, sestavljenih iz biskvita in neke kreme. Presno-veganska torta je čisto nekaj drugega. Vsaj ta, ki nam jo je pripravila Barbarella.

Seveda sem se odločila, da bom recept nekega dne preizkusila tudi sama. Ker me je zanimalo, če mi bo uspelo in ker sem želela ta okus deliti tudi z drugimi. Piknik, s katerim smo proslavili kar 3 rojstne dneve, je bil pač več kot odlična priložnost za kaj takega. Sama sem bila z rezultatom zelo