Skoraj vedno, ko se spomnim na Rusijo in Peterburg, se spomnim tudi na palačinke, polnjene z gobami v kisli smetani in sirommmmmmm. Nekajkrat sem to poslastico zimprovizirala tudi sama. Priprava sicer vzame nekaj časa, a se splača. Če mi ne verjamete, poskusite sami ;)

šampinjoni

Meni je najbolje, da si najprej pripravim gobe. Pol kilograma svežih šampinjonov olupim in jih narežem na lističe. Nato si pripravim maso za palačinke, jih spečem in pokrijem s krožnikom, da čim dlje ostanejo tople. Že je na vrsti praženje gob, ki jim na koncu dodam še kislo smetano. Polovico še tople palačinke obložim z gobami v kisli smetani, jih potresem z naribanim sirom, posujem s peteršiljem, zvijem in že je na vrsti uživanje.

Kaj potrebujemo za takšno kosilo oz. za palačinke in približno šest gobovih nadevov?

  • 0,5 kg gob (verjamem, da so, ko je sezona, odliična alternativa šampinjonom tudi jurčki ali lisičke)
  • približno 3 ali 4 jedilne žlice kisle smetane (naj vas vodita vaš občutek in okus)
  • sir (količna je odvisna od tega, kako radi imate sir – igrajte se)

palačinke

(moje običajne merice):

  • 2 jajci
  • približno 0,5 litra mleka
  • ščepec soli (kada