Letošnje praznike sva si vzela čas za razvajanje. Tudi s hrano. Tako sva si za božič privoščila potratno potico, pečenkasto kosilo in pred odhodom k polnočnici pa dimljenega lososa. Na Silvestrovo sva se popolnoma predala ribam. Za kosilo sva si spekla file lososa a la Gordon Ramsay, večerjala sva ribji biftek – lahki začinjeni namaz iz kuhanih postrvi. In, ker je ribji biftek nekaj bolj neobičajnega in verjamem, da bi ga mogoče tudi kdo od vas kdaj poskusil narediti, sem se odločila, da vam povem in pokažem, kako se pripravi to specialiteto. Najprej pa razkazujem hrustljavega lososa, ki je za nekaj dni zasmradil najino mini podnajemniško stanovanje …

kosilo - pečen file lososa in krompir v kosih s peteršiljem

Za ribji biftek, ki naj bi se ga dobro najedli štirje lačni gurmani, potrebujemo:

˙4 postrvi
˙nekaj zelenjave ((ta bo ribam delala družbo med kuhanjem)): korenje, lovorove liste, celi poper in zeleno ali peteršilj
začimbe:
˙sol
˙mleti poper
˙kumina
˙čebula
˙česen
˙sveži peteršilj
˙pol pekoči feferoni
˙kisle kumarice
˙majoneza
˙gorčica