V zadnjih letih se ne morem več pohvaliti z dobrim poznavanjem glasbe in vsega, kar spada zraven, ker sem zaradi spleta raznih okoliščin vse skupaj malo zanemarila. Res pa je tudi to, da nimam več toliko časa, da bi si npr. eno uro na dan vzela samo za poslušanje, gledanje ali branje glasbe. So to samo izgovori? Mogoče.

recenzija najnovejšega ploščka dežurnih krivcev

Ampak dovolj tarnjanja o tem, kako ni časa in tako naprej. Vsekakor ni izgovor, če napišem, da je v slovenskem medijskem prostoru vse manj in manj prostora za drugačno, ne-popularno glasbo. Ukinili so nam Aritmijo in Frekvenco, začetek Vidmarjevega Drugega vala na Valu 202, ki se je včasih ob nedeljskih večerih začenjal ‘že’ ob 22:30, so prestavili na 23. uro, tako da sedaj traja samo eno uro. Vse, kar ostane je sredina oddaja Na piedestal, ki se začenja ob 22:30 in Telstar, ki ga vsak ponedeljek ob 16:30 za pol ure v vesolje ponese Jure Longyka. Poleg teh nekaj oddaj, ki jih lahko poslušamo na Valu 202, nam ostane še radio Študent, če smo v Ljubljani, Mariboru oziroma kjer koli, kjer imamo vsaj spodobno internetno povezavo. Pa še na Študentu znajo včasih prav pošteno zatežiti :)

o spotu osenarjeve

Glede na to, da imam radio veliko raje, kot televizijo, ne morem govoriti o tem koliko kvalitetnih in drugačnih glasbenih oddaj je npr. na MTV Adria ali na Čar