Baje so cudne tudi slovenske poste, ampak jaz nimam tako slabih izkusenj z njimi, kot z rusko posto.

Naj najprej povem, da bom pisala o eni, tocno doloceni posti in upam, da je izjema, ki ne potrjuje pravila.

posta

Ze prvic, ko smo prisle na posto (ki ima tako cuden vhod, da sploh nismo vedele, ali je odprta ali ne), je na drugi strani stekla sedela starejsa gospa. Ko smo jo prosile za znamke in jo vprasale, ce ima slucajno se kaksno razglednico Moskve, nam je odgovorila zdolgocaseno in zelo osorno. Kot bi prisle ob 3h ponoci trkat na vrata njenega stanovanja in bi jo prosile za scepec soli.

Oprostite, gospa, da vas motim med vasim delovnim casom na posti!”

vhod v posto

Ker nam je zmanjkalo znamk, smo morale tja se enkrat. Na isto posto smo sle zato, ker je to (po navodilih profesorice in enega od nasih varnostnikov) najblizja posta tukaj naokoli.

In drugic ni bilo nic drugace. Gospa je, medtem ko je pred njenim oknom stala vrsta njenih-uslug-zeljnih strank, na polico postavila tablico z napisom ПЕРЕРЫВ 15 мин. (odmor – 15 minut). In je sla.

notranjost poste

Nocem je obsojati, saj je gospa stara in ce mora slucajno delati od 8:00 do 21:00, kar je delovni cas poste, potem ji res privoscim VSAJ 15 minut odmora.

odmor

Kakor koli ze … Tudi v Sloveniji clovek lahko hitro naleti na kako tecnobo za okencem. Moje osebno mnenje o tem pa je: ce delas z ljudmi, moras biti VEDNO prijazen! Tudi, ce te kaj tezi. Tvoje stranke niso krive za tvoje probleme. Vcasih jim lahko pojamras oz. si do njih manj prijazen, ce so oni zatezeni, kar se tudi (dostikrat) zgodi, ampak NE tezit in bit nesramen! Imam izkusnje z obeh strani okenca, tako da vem, kaj pisem :D