Mislim, da je prisel cas, ko vam lahko prestavim nas ruski studentski dom. Institut Puskina!

vhod v puskina

V Puskina smo prisle pozno zvecer in pricakal nas je apartma v tretjem nadstropju. Vceraj smo dobile se eno cimro – Francesco (upam, da sem pravilno napisala njeno ime) iz okolice Milana.

soba1

Ko smo videle nase sobe, nismo bile prevec presenecene, saj so nam ze lahskoletni kolegi povedali, da lahko pricakujemo bolj slabo kot dobro stanje. Ampak, te tri mesece bomo ze prezivele. Tako hudo spet ni :)

soba2

Najbolj zanimiva je skoljka. Kotlicek je keramicen in vodo spustis tako, da moras prijeti “stil”, ki strli skozi luknjo, in ga dvigniti. Ko voda odtece, moras naciljati luknjo zato, da se voda spet lahko natece v kotlicek. No, ampak po recimo 5-10 uporabah wc-ja, smo se tudi to naucile. Drugace je bilo pa treba dvigniti pokrov, vtakniti zamasek nazaj v luknjo in kotlicek pokriti.

skoljka

Banja in umivalnik imata skupno pipo. Prvi vecer je vse izgledalo bolj umazano, ampak smo se zaradi utrujenosti in pozne ure odlocile, da bomo cistilno akcijo izvedle naslednji dan. Ko je prisel ponedeljek, smo si nataknile rokavice, v skoljko smo zlile nekaj wc neta, v banjo in umivalnik pa cilit in potem vse lepo ocistile. Nam je pa vceraj cistilka povedala, da naj ne uporabljamo cilita, ker je prevec mocan in lahko razzre barvo. “Saj niste Kitajke,” je se dodala. Tukaj Kitajcev res ne marajo. Je jih pa ogromno. Ko prides v kako trgovino ali pa nakupovalni center povsod lahko vidis Kitajce, ki cistijo tla. Ampak, pustimo zdaj Kitajce ;)