Najprej se zahvaljujeva za vse pohvale glede olimpijske torte, s katero smo se sladkali na Blogijadi.

Že med peko sem razmišljala o tem, da na blogu že dolgo nisem objavila kakšnega recepta, zato sem relativno vestno slikala korake nastajanja tort :) In ker sem recepte obljubila tudi vsem, ki ste me zanje prosili na pikniku … Gremo!

Začela bom s sadno torto, ki je bila za moje pojme od vseh tort najmanj nasitna …

TESTO:
Za testo sva spekla kar navaden biskvit. Recept zanj sva dobila v knjigi Kuharske bukve slovenskih gospodinj.


sestavine, ki sva jih midva seveda malo prilagodila, ker sva potrebovala veliko testa ((Za to testo sva zmešala kar dvakratno količino sestavin.)):
˙3 jajca
˙20 dag sladkorne moke
˙1 dl olja
˙1 dl mleka
˙30 dag moke
˙pecilni prašek
˙vanilin sladkor

Vmešamo rumenjake in pol sladkorja, dodamo olje, mleko, moko s pecilnim praškom ter nazadnje še sneg, v katerega smo dali drugo polovico sladkorja, da se le-ta bolj strdi. Testo damo v namaščen pekač, ki ga posujemo še z drobtinami ali z moko. Pecivo pečemo pri 200 stopinjah približno pol ure.
Po približno 25 minutah lahko poskusite, če je testo že pečeno. To naredite tako, da pekač vzamete iz pečice in v sredo testa porinete nož. Če nož ni umazan in gre lepo notri in ven, je pecivo pečeno.

Ko je pecivo pečeno, moramo počakati, da se ohladi preden ga