V Trubarjevo hišo literature, ki se je v strogem centru Ljubljane, na Stritarjevi 7, odprla v začetku septembra 2010, sem prvič vstopila zaradi privilegija, da sem med peščico srečnežev uspela dobiti vstopnico za koncert glasbenice Scout Niblett. Večer je bil enostavno pravljičen. Prava glasbena poslastica, ki mi bo vsekakor ostala v spominu.

primož trubar, trubarjeva hiša literature

Koncert je bil poseben prav v vseh pogledih. Majhen prostor z 80 ljudmi, brez odra, ki bi delal fizično razliko med nadvse zanimivo, odlično glasbenico in publiko. Vse to je poskrbelo za izjemno posebno vzdušje, v katerem smo se – vsaj na začetku se je zdelo tako – vsi počutili nekoliko zmedeno. Tudi Scout je rekla, da se počuti nekam čudno. Predvsem zaradi tega, ker nastopa sama, ponavadi pa jo spremlja bobnar ((pogovor med Scout in njenim bobnarjem o njegovi kitari, ki jo je ta večer igrala skavtinja, lahko slišite na videu s koncerta)), ki pa se je ta večer prelevil v del publike.

Dobro uro smo poslušali minimalistične zvoke električne kitare, ki jih je dopolnjeval izjemen glas pevke, s katerim je napoln