… in včasih nam, začetnikom, uspe bolje, drugič pa nekoliko slabše. Saj ne, da je šivanje še enih dolgih hlač, ki sem si jih zaželela, postalo polomija, samo najbolj zadovoljna pa res nisem z njimi.

Ker se mi že pri šivanju prvih hlač ni dalo risati kroja, sem si sposodila kar enega iz Burde. In hlače so skoraj popolne – edina stvar, ki me malo moti, je, da so mi v pasi nekoliko preširoke. A sem si lepo zašila nekaj hakelčkov za pas in postale so moje trenutno najljubše hlače. Upoštevajoč mini napakico prvih hlač, sem naslednje zožala. Čisto malo. A se je izkazalo, da bi bilo vseeno super fajn, če bi bile za kakšen centimeter širše. Zelo verjetno sem naredila napako zaradi tega, ker je bilo blago za prve hlače malo elastično, druge hlače pa sem šivala iz neelastičnega jeansa.

šivanje jeans hlač

Malo mi jih je žal, a konec koncev vsaka šola nekaj stane in od zdaj naprej bom še bolj pozorna na razne detajle pri šivanju. Zelo rada bi se ponovno udeležila kakšnega tečaja moje učiteljice, Ane Malalan, ki je ponovno pripravila jesenski tečaj krojenja in šivanja. SUPERTEČAJ se bo, na žalost vseh, ki ste iz Maribora, Kopra in drugih mest, ponovno izvajal v Ljubljani. Začetnih tečajev krojenja in šivanja pa zdaj ne bo gostil Center urbane kulture Kino Šiška, ampak gred Kodeljevo.

Sama imam trenutno poln urnik drugih obveznosti, tako da nimam ne časa ne denarja, da bi se pridružila puncam pri kakšnem šivanju … Ampak, če bo spomladi Ani uspelo pripraviti spet kakšen tečaj, bom pa po vsej verjetnosti rade volje prišla. Do takrat bom poskušala kakšen kos oblačila narediti sama in se iz tega naučiti čim več.