Skoraj prepričana sem, da so vse naše babice in prababice znale šivati. Ne samo na roke in tudi veliko več kot samo kakšen odtrgan gumb. Danes je proizvodnja vedno novih in novih oblačil domena podjetij, ki za to izkoriščajo poceni delovno silo, ki cunjice s prodajnih polic šiva za nekaj centov za kos.

V današnjem oz. našem svetu so oblačila tako zelo poceni, da ni nobene računice, da bi si človek vse stvari, ki jih obleče, delal sam.  A vseeno skoraj ni trenutka, ko se znajdem v trgovini in iščem nekaj določenega, pa ne najdem prav nič, kar bi mi bilo všeč ali prav. Sicer vem, da znam biti kar izbirčna … Ampak takrat si vedno znova rečem, da se bom enkrat pa čisto čisto zares naučila šivati. In letošnje poletje se je izkazalo za odlično priložnost, da uresničim te sanje.

V drugi polovici junija sem na spletni strani Kino Šiška prebrala naslov Supertečaj krojenja in šivanja, ki mu je sledil stavek: Supertečaj krojenja in šivanja za vse, ki od nekdaj govorite, da bi se radi naučili starodanih ročnih spretnosti! Ta stavek me ne bi mogel navdušiti bolj, kot me je. In odločila sem se, da končno rečem “ne” vsem tistim mislim, ki so me že večkrat preganjale ob podobnih situacijah – ah, zdaj ni pravi čas, nimam časa, nimam den