Prvič se mi je zgodilo, da sem bila v situaciji, ko sem za veliko ljudi želela speči veliko dobrot. Samo kaj, ko je treba pri peki velike količine dobrot tudi dobro razmisliti, kako se bo to jedlo. Za take priložnosti so za moje pojme najboljši kakšni piškoti ali zelo enostavno pecivo brez kakšnih debelih krem na vrhu testa. Ker je jesen in je domača klet polna domačih jabolk, sem se odločila, da bom za goste poleg maslenih piškotov in žepkov, polnjenih z domačo slivovo marmelado, spekla še jabolčno pito. Med kopico receptov sva z mami našli enega za skutino pito in ugotovili, da ne bo prav nič narobe, če bom namesto skutinega nadeva, uporabila naribana jabolka.

jabolčna pita

Tako sem za pitino testo potrebovala:

˙20 dag margarine
˙10 – 15 dag sladkorja
˙4 rumenjake
˙40 dag moke
˙1 pecilni prašek
˙2 – 3 žlice mleka
˙naribana jabolka (količino določite po občutku, odvisno od velikosti jabolk, od velikosti pekača in od tega, kako radi imate jabolka)

V skledo sem dala rumenjake, ki sem jih ločila od beljaka :), dodala sladkor in vse skupaj dobro premešala oz. zmešala z