Še en recept za nadvse okusne piškote sem dobila v tistem tednu, ko sem pekla najprej maslene piškote in nato še jabolčno pito. To je recept za skutine žepke z marmelado. Tako enostaven, kot je ta recept, verjetno ni noben drug :)

Vse, kar potrebujemo, je:
˙1 kg skute
˙1 kg masla (jaz sem imela 0,5 kg masla in 0,5 kg margarine za peko)
˙1 kg moke
˙marmelado za nadev – najboljša je domača slivova marmelada
˙sladkor v prahu

Takšne količine bodo zadostovale za količino testa, s katero se boste ukvarjali cel dan, zato vam priporočam – seveda, če ne potrebujete dveh velikih skled piškotov – da količine nekoliko zmanjšate. Važno je samo, da so v razmerju 1 : 1 : 1.

žepki z marmelado

Skuto stresite v skledo in jo malo zmehčajte z vilicami, nato dodajte maslo. Če imate doma dober mešalnik, potem maslo narežite na majhne koščke in mešalnik ga bo sam lepo vmešal v skuto. Drugače pa maslo razrežite na manjše koščke v posodo, jo dajte na majhen ogenj in ko se bo maslo začelo topiti, ga malo poteptajte z vilicami – da se vam bo zmehčal, ne pa stopil. Potem ga lepo vmešajte v skuto. Nato počasi dodajajte še moko. Sproti mešajte, ko pa bo testo malo bolj suho, ga zgnetite z rokami. Moko dodajajte toliko časa, da bo