Mozirski gaj v tem letu obeležuje svojo 30. obletnico. V ta namen so se v Gaju odločili, da bodo pripravili nekaj specialitet. Prvo si lahko ogledate že v teh dneh. Od 25. aprila do 4.maja je na ogled Spomladanska razstava cvetja in tulipanov, v okviru katere bo v nekaj dneh zacvetela tudi posebna vrsta tulipana. Na Nizozemskem, ki z Mozirskim gajem sodeluje že vse od začetka leta 1978, so namreč za posebno praznovanje vzgojili poseben tulipan, ki so ga poimenovali Mozirski gaj. Včeraj, ko smo se sprehodili med čudovito urejenimi gredicami, ki so kar žarele v popoldanskem soncu, žal, še nismo mogli občudovati tega lepotca. Sem pa v Glasilu občine Mozirje prebrala, da bo imel rumen cvet, ki ga bo krasil odtenek rdeče barve sredi cvetnih listov.

tulipan mozirski gaj
za barvo cvetov bo treba še malo počakati

Ob tisočih tulipanov in drugih rož si lahko ogledate tudi replike petih slovenskih kozolcev in ‘pravi’ kozolec, ki so ga postavili sredi Gaja. Na ogled naj bi bil tudi japonski vrt, ki pa ga nismo opazili :( Najbrž zato, ker smo bili preveč zaposleni s tem, da bi čim bolje poslikali ves sijaj barv, ki ga je ponujal včerajšnji dan.

replika kozolca
rekonstrukcija kozolca – izredno slikovit kozolec iz Gomilskega se ponaša z letnico 1875, njegov gospodar je Orožim Karli