1. maj, praznik dela. Za nekatere še en delavni dan, za druge čas oddiha in sprostitve. Letos je (bil) prvi majski dan tudi za naju prost. In ker se je že zarana začelo tudi lepo sončno vreme, sva se odločila, da greva malo naokoli. Poklicala sva Petra in skupaj smo šli na praznično pijačo v Brunarico Bizovik.


prakirišče pred Brunarico Bizovik

Brunarica Bizovik (klik za zemljevid) je verjetno eden redkih lokalov, kjer se na praznični dan da dobiti kavo (pivo, sok, čaj, borovničke …). Pred brunarico lahko mirne duše parkirate svoje jekleni konjičeke, vaše otroke napotite na igrala, ki jih imajo na posebnem prostoru, namenjenem posebno za vaše nadobudneže, sami pa se usedete za eno od miz ob igrišču za balinanje, naročite nekaj za po grlu in opazujete metalce kugel, ki se jim roke le malokrat zatresejo.

Od tam se, sodeč po kolesarjih in psih na vrvicah lastnikov, ki so hodili mimo, odpravite tudi na sprehod v naravo in se po vrnitvi z rekreacije spočijete v Brunarici. Pri tem ne smem pozabiti na zelo prijaznega lastnika lokala g. Dejana. Temu se reče postrežba! Gospod je zelo prijazen in prejeten za pogovor, zato mu človek z veseljem pusti kakšen evro. Sicer so pa cene pijač več kot denarnicam prijazne. Za tako ceno (1€ za kavo z mlekom ali 1,8€ za 0,5l piva) si lahko nekaj privoščijo tudi tisti, ki nimajo ravno debele denarnice. Vsaj za praznik. Čeprav verjamem, da ko človek nima denarja, kar v današnjem svetu ni tako zelo redko, gle