Za nami je že druga ura SUPERTEČAJA krojenja in odgovori na Anino vprašanje, kako je šla domača naloga, so povedali, da to ni tako zelo enostavna stvar, kot bi si lahko predstavljali. Ne vem, kako je šlo ostalim, ampak sama sem imela kar nekaj težav, ko sem delala stvari, ki nam jih je Ana naložila za doma. Začetek ni težak, bolj se zalomi, ko v igro pride iskanje pravih točk za povezovanje na prednjem delu rokavnega izreza. Za izris celotnega kroja sem doma tako potrebovala debelo uro in ko mi je končno uspelo, sem celoten postopek hitro ponovila še enkrat. Da ne bi prehitro pozabila, seveda. Zraven sem si napisala tudi postopek, ki mi je naslednji dan pomagal pri parih težavicah, ki so se mi pojavile, ko sem morala izrisati kroj po svojih merah.

Zaradi težav pri domači nalogi, nam je Ana na začetku še enkrat razložila, kako dobiti tiste najbolj zoprne točke, dolžine in črte. Potem se je osredotočila na stožec, s katerim nam je želela na čim bolj preprost in lahko predstavljiv način pokazati, kako v zgornji ženski del oblačila vstavljamo všitke za prsi. Da bi si vse skupaj še bolje predstavljale, nas je opremila z delovnimi listi in skupaj smo se igrale igrico Zmodeliraj prsni všitek po lastni ideji :)

Nato smo se lotila modelacije osnovnega ženskega kroja, kar pomeni, da je sledilo opazovanje, poslušanje, debelo gledanje, računanje, odmerjanje, risanje, rezanje in na koncu še lepljenje. To je še šlo.