Tečaj krojenja se preveša v drugo polovico in tudi naše sposobnosti so iz srečanja v srečanje boljše. Napredek je že viden. Domače naloge so narejene hitreje in bolj natančno in Ana je vidno zadovoljna z nami. Vsaj izgleda tako :roll:

Na tretjem srečanju je bilo na vrsti kar nekaj novih stvari. Naučile smo se še kako se skrojijo različni rokavi, nato pa je sledilo krojenje osnovnega moškega kroja in dodajanje t. i. dodatkov za udobje. Igrale smo se tudi z ruskim, enojnim in dvojnim ovratnikom. Na koncu pa smo si na glavo “poveznile” še kapuce. O podrobnostih ne bi pisala, ker nima smisla. Da bi razumeli, bi morala napisati vse od začetka. To pa ni mala reč, poleg tega pa po nekaj urah in poskusih še ne morem reči, da sem ekspert. A vseeno znam že marsikaj.

Mogoče bo kaj konkretnejšega o samem krojenju napisala tudi novinarka iz časopisne hiše Delo, ki je na tretjem srečanju krojenja z nami sedela kar nekaj časa. Opazovala (nas) je in si delala neke zapiske. Nato je v Komuno v Kinu Šiški prišel še gospodič s fotoaparatom. Z novinarko sta si izmenjala nekaj besed, nato je on začel fotografirati. Mislim, da je bilo vsem malo čudno, saj do takrat še nismo vedele, da med nami sedi novinarka. Potem sem fotografa vprašala, kje se bomo lahko občudovale, saj je kar pridno pritiskal na sprožilec in glede na to, da je imel nek profesionalni canonov fotoaparat, sem sklepala, da nas ni prišel pogledat samo zato, ker bi mu bilo dolgčas. V odgovor je nekaj zamomljal, kasneje pa je gospodična novinarka povedala, da bo članek o tečaju krojenja objavljen v Delu. Samo še ni vedela, v katero številko časnika jo bo vtaknil urednik. Bomo še izvedele. Tudi prav …

Tečaj krojenja je res zelo zanimiva in koristna stvar za vsakega, ki bi si kdaj rad kaj sešil. Tako smo se strinjale tudi s puncami, s katerimi smo še pred začetkom tečaja razpravljale o tem, da je v bistvu težko šivati, če ne poznaš osnov krojenja. Dve že šivata oz. sta že šivali in sta povedali, da je bilo včasih težko zadeti pravi kroj, tudi če sta ga izrezali iz kakšne Burde. Ampak, če ne znaš krojiti oz. če ne poznaš osnov krojenja, je težko spreminjati karkoli tudi pri že narejenih krojih. Še tri srečanja in že bomo lahko poskusile v življenje spraviti enega izmed lastnih krojev.

POVEZANE OBJAVE:

Šivanje – včasih nič posebnega, danes luksuz
Krojenje prvič: Potegneš črto, vzameš šestilo, naneseš dolžino …
Krojenje drugič: Poznamo visoki, polvisoki in nizki rokav
Krojenje tretjič: Obisk z Dela
Krojenje četrtič: Zavajajoče enostavno “navadno” krilo
Krojenje petič: Žensko naredi obleka
Krojenje šestič: Prva stopnja zaključena