Danes je na vrsti recept za pregrešno čokoladno torto. Irena je rekla, da je bila to njena zmagovalka, Anna pa, da je imela okus po Munchmallow :) Jaz bom pa rekla hvala sestri, ki je recept dobila od Saša Benka, kitarista Psycho-path. Njegova mama je torto spekla za nek festival v Prekmurju.

Dovolj filozofiranja …

sestavine za testo:
˙250 g grenke čokolade
˙80 g surovega masla
˙4 jajca
˙100 g sladkorja v prahu
˙2 zavitka vanilijinega sladkorja
˙80 ml sladke smetane

Čokolado skupaj z maslom v vroči vodni kopeli med mešanjem stopiš. To lahko narediš tudi v mikrovalovki. Potem to ohladiš. Medtem ločiš rumenjake od beljakov in narediš sneg, v katerega daš 50 g sladkorja v prahu. Rumenjake penasto zmešaš skupaj s 50 g sladkorja v prahu in vanilijinim sladkorjem. Nato dodaš ohlajeno stopljeno čokolado z maslom in smetano. Na koncu v testo še narahlo vmešaš sneg.

Pečico segreješ na 175°C (ventilatorsko na 155°C). Testo, ki ga daš v namaščen in pomokan tortni model (oz. v model, obložen s peki papirjem), pečeš približno 40 minut. Potem ga pustiš kar v modelu in počakaš, da se ohladi. Pazi!, testo se bo kar lepo skrčilo; vsaj nama se je.

sestavine za čokoladno smetano:
˙6 listov želatine
˙150 g bele čokolde – kuverture
˙3 jajca
˙3 zavitke vanilijinega sladkorja
˙50 dag sladkorja
˙40 ml pomarančnega likerja, ki ga lahko nadomestiš s sokom pomaranče
˙400 ml sladke smetane

Želatino namočišv hladni vodi, belo čokolado stopiš nad vodno kopeljo ali v mikrovalovki in ohladiš. Jajca, vanilijo, sladkor in liker/sok penasto stepeš in dodaš razstopljeno belo čokolado. Želatino ožameš, razstopiš in počasi vmešaš v kremo. Ko se krema začne strjevati, čvrsto stepeš sladko smetano in jo narahlo vmešaš v kremo.
Midva sva dala kremo v hladilnik še preden sva ji potem dodala smetano. In ne se vznemirjati, če se ne bo takoj začelo strjevati. Malo premešaj in počakaj, pa bo ;)

Na ohlajeno temno testo namažeš belo čokoladno kremo in torto daš za nekaj ur v hladilnik. Odstraniš tortni obroč in torto okrasiš z nastrgano temno čokolado (nastrgaš z nožem ali na strgalnik) na dolge tanke oblance. Koščke čokolade lahko tudi kupiš v trgovini :)

Dober tek!