Če v Ljubljani ne bi bilo vseh prireditev, ki se največkrat odvijajo zvečer, ko ljudje malo bolj zaživimo, bi bila naša prestolnica najbolj dolgočasen kraj na svetu. Se mi zdi, da mesto mora imeti nekaj takega, če že nima narave v neposredni bližini, kamor bi ljudje lahko malo pobegnili, tako kot to lahko počnejo drugje. Predvsem na vasi. V mestih je najbrž kar povsod isto.

V torek (29.8.) se je torej začel Trnfest 08, ki naj bi se odvijal že vse od leta 1992, kot sem včeraj izvedela pred KUDom. Zelo sem vesela, da se je zabava bolj privatne narave skozi leta razvila v eno najbolj pričakovanih poletnih ljubljanskih prireditev.

jani kovačič in slovenia united
Jani Kovačič & Slovenia united

Včeraj je bil dan brez kakšnih obveznosti, zato sva si večer brez posebno dolgega razmišljanja popestrila z obiskom Trnovega, kjer je nastopal Jani Kovačič z orkestrom Slovenia united, v katerem naj bi učence iz štirih različnih glasbenih šol zbral skupaj prav Kovačič. Bili so odlični. Sama sicer nisem ravno velika oboževalka Kovačiča, ampak zaradi tega ne morem reči, da koncert ni bil dober. Zelo prijetno vzdušje me je spravilo v tako dobro voljo, da sem celo pomagala pri petju refrena: Vina, vina, daj, prinesi vina … ;)

jani kovačič in slovenia united
Jani Kovačič

Na Trnfestu mi je najbolj všeč to, da vidim na kupu toliko ljudi, ki odstopajo od tistih, ki jih ponavadi lahko vidimo sredi dneva v Ljubljani. V mislih imam predvsem tiste, ki dajejo občutek, da so se uredili samo zato, da so se prišli pokazat. Zdi se mi, da na Trnfestu tega ni. Ali pa samo