Zelo nerada pišem o politiki. Ne zato, ker me ne bi zanimala (čeprav je resnica, da me vedno manj), ampak zato, ker enostavno ne znam. Nikoli ne bom tako pronicljiva, kot nekateri, zato se tem temam raje izogibam.

Danes zjutraj, dva dneva po tem, ko so poslanci potrdili zvišanje proračunskih sredstev za stranke, sem Val 202 prižgala ravno v trenutku, ko je – za moje pojme genialni – Miha Šalehar (@toplovodar) govoril s poslušalci, ki  so odgovarjali na njegovo trditev/vprašanje: “Niso nam vzeli vsega, še kaj jim lahko damo. Političnim strankam! Kaj in komu in zakaj? na #8.15“. Pri sebi sem začela iskati kakšen duhovit odgovor. In ga našla. Ne vem, če je ravno zelo duhovit, bo pa vsekakor koristen. Za politične stranke, seveda. Odločila sem se, da bom na sedeže vseh parlamentarnih strank poslala po en izvod knjižice Vaje za krepitev spomina. Skupna vrednost moje “proračunske donacije” strankam je 49 € + poštnina.

Vemo namreč, da je v današnjem svetu vse več ljudi, ki jih v starosti za vrat (oz. možgane) zgrabi demenca. Kruta bolezen, ki je zaenkrat še ne znajo pozdraviti. Po dosedanjih raziskavah pa naj bi jo najlažje potisnili čim dlje stran v starost in oslabili njeno moč tako, da veliko treniramo svoje možgane. Vaje za krepitev spomina so tako odličen fitnes za možgane in ohranjanje spomina.

Zadnje čase je v slovenski politiki opaziti še veliko več izgub spomina, ponarejenih/prepisanih/kupljen