Med mejli, ki so pristali v mojem elektronskem nabiralniku, se je znašlo pismo oz. obvestilo, ki ga je študentom ruščine razposlal naš profesor Miha Javornik. Napoveduje pogovor s sodobnim ruskim pisateljem Vladimirjem Sorokinom, ki ga nekateri označujejo tudi s pridevnikom ‘kultni’.

Pogovor bo v ponedeljek 17. marca ob 19h v Klubu Cankarjevaga doma. Vstopnine NI :)

Vse skupaj bo potekalo v okviru festivala Slovanski most, v okviru katerega bo 18. in 19. marca latvijsko Novo riško gledališče iz Rige zaigralo predstavo Led, prirejeno po Sorokinovem romanu Led. Na strani Cankarjevega doma je napisano, da bodo predstavo simultano prevajali v slovenščino.

Ne vem sicer, kako bo poskrbljeno za prevod pogovora s Sorokinom, ki ga bo poleg dveh profesorjev z rusistike Mihe Javornika in Blaža Podlesnika, vodila tudi prevajalka romana Led, Lijasna Dejak. Vendar verjamem, da bodo od srečanja lahko veliko odnesli tudi tisti, ki ne znajo rusko.
POZOR!
Za ogled pogovora ali sodelovanje v njem, morate prej dvigniti (brezplačno) karto na blagajni CD.

vladimir sorokin
Vladimir Sorokin oz. Владимир Сорокин

Naj za konec tega napovednika tako zelo velikega in pomembnega dogodka, ki bi se ga moral za moje pojme udeležiti vsak ljubitelj sodobne ruske književnosti, ki sicer včasih zna biti tudi zelo absurdna (meni se na nek način zdi sodobna ruska književnost ‘nenavadna, a vseeno neznansko zanimiva’, mogoče celo