Že nekaj dni se z mojim dragim zafrkavava na temo o žensko-moških odnosih. Mislim, da on res kaže nekaj znakov pravega ‘lovca’. Jaz pa priznam, da rada ‘nabiram’, saj je nekje v globini mojih genov po vsej verjetnosti res ostal še kakšen košček DNK od mojih nabiralniških prednic.

ljubljanski grad

No, kakorkoli … Idejo o moških – lovcih in ženskah – nabiralkah sva pobrala od Uroša Fürsta. V njegovi monokomediji Jamski človek. ((Ženska različica te monokomedije – Kolumbovo jajce – se bo igrala 24. junija na ljubljanskem gradu.)) Ko mi je ena od prijateljic povedala, da je jokala od smeha, ko je poslušala in gledala, kako se moški osredotočate samo na eno stvar, ki jo lovite, ženske pa naokoli nabiramo vse od oblek do raznih vaških novic, sem vedela, da je to treba videti. Priložnost, da mojega fantiča presenetim s karto za predstavo Jamski človek, se je ponudila kar sama. In oba se strinjava, da je bil Uroš res odličen.

jc11.jpg

Ko se je nekega lepega dneva Uroš znašel med prijateljicami, so ga presenetile z vprašanjem ZAKAJ SO VSI MOŠKI PRASCI? In ostal je brez besed. One so z odprtmi usti čakale na odgovor. On pa je pobegnil iz lokala. Doma se mu je v meditaciji prikazal jamski človek, mu dal nekaj nasvetov in ga poslal nazaj k prijateljicam. Sledila je razlaga, da vsi moški pač niso prasci. Fora je v tem, da smo si enostavno različni. Moški ste lovci, ženske smo pa nabiralke.