Ne vem, kdaj bom šla spet v Orto bar na koncert, kjer te ponavadi oberejo trikrat. Najprej moraš plačati karto za koncert, kar se mi zdi razumljivo, kljub temu, da se kdaj pa kdaj najde celo brezplačen koncert. Potem, ko nama je s sestro uspelo ‘uiti’ mimo izredno zdolgočasene gospodične, ki je sedela v garderobi, sta naju nazaj k njej poslala varnostnika. “Punce, jakne bo treba oddat.” V moji glavi pa se je spet odvil val vseh mogočih kletvic, ki so letele na orto glupo oderuško Orto politiko … “če imaš bundo, nam moraš plačati en evro (naj spomnim, to je bivših 240 tolarjev!), da ti jo obesimo na obešalnik, ki, seveda, sprejme samo ENO bundo,” dve bi najbrž že zlomili ubogi kaveljček. “Ja, taka so pravila,” je rekel zdolgočasen deklič v garderobi. Tretjič sem jim dala denar za pijačo (no, tokrat me je častila sestra, hvala).

Najbrž ne bom prav nič prizadeta, ko/če totalno kapitalistično orientirani rock bar Orto podrejo. Včasih mi je bila misel na to, da ‘nam’ bodo zrušili zanimiv bar grozna, sedaj pa me ne gane več. O tem, kako butasto spletno stran ima Orto bar v 21. stoletju, pa je pisal že Gyzar.

wicked crew 8.3.08
“Are we loud enuff?” (link do njihovih mp3jev)

Moj povod za ponovni obisk Orta, je bil koncert benda Wicked Crew, ki že kar nekaj let ne obstaja več, ampak so se fantje odločili, da bodo izvedli še zadnji, poslovilni koncert v Ortu, kjer so svoje koncertiranje tu