Za pot domov sva si vzela več časa, kot za pot na sever, saj sva bila od hitrega tempa in dnevov, ki sva jih želela izkoristiti do zadnje minute, že rahlo utrujena. Pot naju je iz Hamburga vodila nazaj mimo Hannovra, Kassla proti Würzburgu. Približno 80 kilometrov pred Würzburgom naju je ujela že trda noč in prenočišče sva znova poiskala na enem od bencinskih postajališč.

Načrt za naslednji dan je bil, da si dopoldan ogledava čudovito univerzitetno mesto Würzburg, popoldan pa sva namenila srednjeveškemu Nürnbergu. A na koncu sva izpolnila le prvo polovico plana in ponovno okusila sladkost potovanja z avtodomom. Ko sva okoli 9. ure dopoldan z avtoceste zavila na odcep za Würzburg, sva na levi zagledala IKEO in misel na to, da bi kuhinje, ki sva jih še pred odhodom v Nemčijo gledala v Ikeinem katalogu, videla tudi v živo, naju je premamila, da sva se ustavila. Zapeljala sva na parkirišče in ugotovila, da se trgovina odpre šele ob 10:00. Vzela sva si čas, pristavila za kavo in se v miru pripravila na doooolg ogled pohištva. Ko sva pregledala vse kuhinje in preštudirala vse kombinacije kuhinjskih elementov, različnih delovnih površin, vgradnih pečic, hladilnikov, štedilnikov in nap ter si zraven podrobno ogledala še razne police za dnevno sobo, omare za spalnice in ploščice za v kopalnico. Na koncusva bila pošteno utrujena in lačna. Ampak Ikea naju ni izpustila iz svojega objema in navdušena nad ugodnimi cenami kosil v njihovi menzi, sva se pridružila množici nakupovalcev, ki s(m)o morali potešiti lakoto.

Ko sva zapustila trgovino, se je dan že pošteno prevesil v drugo polovico, zato sva se odločila, da si bova ogledala samo Würzburg, Nürnberg pa nama bo ostal za enega od naslednjih obiskov Nemčije. Zapeljala sva se v mesto, malo zaokrožila in našla parkirišče tik ob ž