Kar neverjetno je, kako so se moje internetne navade skoraj čez noč spremenile odkar sem dobila prvo službo. Ko sem prišla domov, me brskanje po spletu ni več mikalo. Pojedla sem kosilo, ki ga je pridno kuhal mož, potem sem obležala v spalnici pred televizijo, zaspala še preden se je dnevnik ob 19h dobro začel in se zbudila tam nekje okoli 22. ure, se odvlekla do kopalnice, umila zobe, še zadnjič tisti dan obiskala wc, si nastavila budilko na telefonu in že je bilo treba vstati in pripraviti novo malico za v službo. Nič bolj me računalnik ni privlačil med vikendi in blog, kaj blog, celotna “spletna” komunikacija, ki sem jo prej imela z ljudmi preko tega medija, je obstala na mestu.

Po enem mesecu dela pri Centru za avtizem, sem dobila ponudbo za službo pri podjetju Planet Bio. Razveselila sem se je kot majhen otrok. Ne samo zaradi narave dela, ki mi je bila obljubljena in sem jo že vsaj malo poznala, ampak tudi zaradi ljudi, ki delajo tam. Dobila sem nove, mlade, zagnane sodelavce in sodelavke, ki se trudijo preživeti z ozaveščanjem o bolj zdravem načinu prehranjevanja, poleg tega pa imajo še spletno trgovino s superhrano.

Dober mesec, ko sem se vsakodnevno vozila na delo, sem ugotovila, da mi delo od doma veliko bolj odgovarja. Seveda se pri delu od doma pojavijo nekateri drugi izzivi, s katerimi se mora človek soočiti. Treba je biti še veliko bolj samodiscipliniran, saj te ponavadi zjutraj nič ne priganja, da vstaneš ob določeni uri. Večkrat se mi je že tudi zgodilo, da sem se sredi dopoldneva zavedla, da sem še vedno v pižami. Poleg tega se je treba večkrat zavestno opomniti, da si v službi in da skakanje po raznih opravkih, ne bo poskrbelo za delo, ki ga je treba opraviti. A delo od doma ima tudi veliko prednosti. Vsaj zame. Že to, da lahko doma sedim pred računalnikom v udobni trenirki in mi ni treba vsak dan razmišljati, kaj bom oblekla za v službo, da mi bo čim bolj udobno, pri meni šteje kot velik plus …