Nad idejo, da 20. decembra v Cankarjev dom pride Rade Šerbedžija, sem bila tako navdušena, da sem se odločila, da bom tam, kljub temu, da se bo tisti večer dogajal Bložić.

Ko sem se pred nekaj dnevi peljala proti Filofaksu, sem nahitro videla plakat v stilu Divjega zahoda. Na njem sem opazila moškega s klobukom in brkami in še preden sem uspela prebrati za kaj gre, sem se že odpeljala mimo prepričana, da plakat oglašuje Šerbedžijo. Kasneje sem od sestre dobila mejl z vabilom na novo predstavo Slovenskega mladinskega gledališča in omenjenim plakatom. Aha, torej omenjeni plakat ne reklamira Radeta Šerbedžije, ampak novo predstavo Matjaža Pograjca z naslovom Za prgišče Šekspirja.

“Odrski izpis te komedije človeškega tkiva bo hibridna predstava, igrokaz mešanih tehnik in medijev, ki sproža vratolomen plaz asociacij, odzivov, misli, čustev ,” so zapisali na stani SMG. Mi (lastniki kart na zgornji sliki) pa vemo, da je že samo dejstvo, da je predstavo, za katero sta glasbo (spet) napisala čudovita Silence, režiral Pograjc, več kot dovoljšnje zagotovilo, da bo predstava noro dobra.

Poročilo sledi po 9.12. :D

Vsem, ki vas predstava zanima, sporočam, da pohitite z nakupom kart, ker gredo za med. Na decembrskem sporedu SMGja je še nekaj poslastic, med katerimi velja izpostaviti vsaj ponovitve predstav Ljubezen na smrt in Senca tvojega psa. Prav slenja je tudi vzrok, da sem si premislila glede Šerbedžije. Rade, pa drugič. Zdaj je čas za naše ;) Komaj čakam!

Veseli veseli december vsem!