Začelo se je z Jadranskim morjem, končalo pa z zagrebškim, kot pravijo centru Jarun, ki je z umetnim jezerom in urejenimi športnimi površinami pravo zatočišče različnih rekreativcev, ljubiteljev piknikov … Objavljam še drugi del dopustniških zapisov … :)

Zapisi z dopusta – celinski del

Zadnji dopustniški dan sedim v prijetno ohlajeni hotelski sobi v Zagrebu in čakam, da mine še kakšna ura, da se bova odpeljala do športno-rekreacijskega centra Jarun, kjer se dogaja še zadnji dan letošnjega glasbenega festivala INmusic. Pred nama sta še koncerta Mando diao in Franz Ferdinand, spanje, zajtrk in pot domov.

Čeprav je najin dopust trajal (le) osem dni, se mi zdi, da sva na poti že cel mesec in po eni strani komaj čakam, da se vrneva domov. V najino posteljo, pod najin tuš … Kar me najbolj utruja je vročina in noge, ki jih ne morem prepričati, da mi ne bi zatekale :) Zato se po popoldnevih skrivava pred razbeljenim mestom. Ker sva v Zagrebu že bila, sva se odločila, da nama najbolj pomembnih turističnih značilnosti ni treba videti še enkrat. Namesto tega sva želela malo bolj okusiti utrip mesta. Zato sva se po mestu namesto z avtom raje vozila s tramvajem. Ker sva nastanjena v hotelu Laguna, ki je praktično v centru, sva se do Trga bana Jelačića odpravila tudi peš in podrobneje proučila katere ceste so enosmerne, kar nama pride zelo prav, ko se z avtom vračava z večernih koncertov. To, da se z avtom odpeljeva do Jaruna, sicer ni ravno najbolj ekološko od naju, a sva prepričana, da imava za to razumljivo opravičilo …

Prvi dan sva Jarun obiskala bolj na hitro. Ker