Z Romanom sva se odločila, da bova skupaj sodelovala v 10-dnevnem razstrupljevalnem programu Čisto zelene spremembe, ki ga je PlanetBIO pripravil skupaj s strokovnjaki s področja prehrane, joge in aromaterapije. Ker se je s 1. aprilom zaključil moj dopust za nego in varstvo otroka in ker vrnitev v službo zahteva kar nekaj časa in energije, da se človek seznani z vsem, kar je zamudil in se na novo vpelje, najprej nisem bila povsem odločena, da bom res upoštevala jedilnik. Potem me je Roman seznanil z dejstvom, da se je prijavil v spletni program in takrat sem se dokončno odločila, da se mu pridružim. Sicer se je določene stvari tako ali tako enostavneje igrati :) in se jih držati skupaj.

Jedilnik je za moje pojme malo preširok, v smislu, da je preveč različnih sestavin in če nekdo program izvaja sam, se mora res držati navedenih količin, v nasprotnem primeru mu stvari ostajajo. Kakor koli. Programa se ni treba strogo držati, zato si stvari brez slabe vesti vsak lahko prilagodi po svoje. Midva sva na primer namesto kalčkov alfalfa v solato dala kar sveže nabran regrat in čemaž, ki sta zrasla na bližnjih poljih in sta med drugim zelo primerna tudi za razstrupljanje. To je le ena od prilagoditev.

A pustimo solate ob strani. Tokrat sem pravzaprav želela napisati nekaj o zelenjavnih juhah. To je jed, ki jo z veseljem jem kadar koli. Pozimi, poleti – ni važno. Recepta za kakšno zelenjavno juho še nikoli nisem objavila, ker gre za jed, kjer človek lahko brez skrbi eksperimentira in mi še nikoli ni uspelo, da bi dvakra