Ena od mnogih stvari, ki me privlačijo pri največji državi na svetu ni novoizvoljeni predsednik Dmitrij Medvedjev, ampak ruski plakat. To me je zanimalo še preden sem odletela v Rusijo, zato sem v vsaki knjigarni, ki smo jo obiskale pridno hodila naokoli in iskala kakšno knjigo, ki bi mi lahko ponudila malo več teoretičnega znanja na to temo. Mogoče se nisem dovolj potrudila in zato nisem našla nobene primerne knjige. Sem pa videla kar nekaj knjig, v katerih so bili zbrani plakati. Eno sem si morala privoščiti 😉 Te dni sem jo spet zagledala, kako v vitrini skupaj z drugimi knjigami potrpežljivo čaka, da jo vzamem v roke. Uslišala sem jo in po ponovnem prebiranju sem se odločila, da bom nekaj teh plakatov predstavila tudi na blogu.

Zato ustvarjam (in napovedujem) novo kategorijo, ki bo najverjetneje enkrat na teden vsebovala enega od plakatov. Da ne bom samo skenirala slik ((Upam, da mi bo uspelo ohraniti kvaliteto, ker je format knjige zelo velik, kar otežkoča skeniranje in zahteva še nekaj novega znanja v fotošopu.)) in jih kazala naokoli, sem se odločila, da bom poleg vsakega plakata poskušala napisati še kaj o njegovem avtorju, seveda, če bo medmrežje usmiljeno z mano.

Uvodna slika je naslovnica. Predstavljam vam Русский плакат, Klasični ruski plakati ((Sestavili: Aleksandr Snopkov, Pavel Snopkov, Aleksandr Škljaruk; Avtorica teksta: Tatjana Tolstaja; Oblikovalec: Aleksandr Škljaruk; Moskva, Kontakt-kultura, 2006))

pr-naslovnica