In malo tudi od Kajekaje 🙂

Že celo leto sanjam o tem, da bo letos pa res treba kupiti nov plašč, ker moj stari, ki me je grel zadnje tri ali celo štiri jeseni in pomladi, že ni več podoben lepemu žametnemu plašču, kakršen je bil. Samo jaz tako ne rada hodim po trgovinah za oblačili. Predvsem takrat, ko nekaj res potrebujem. In plašč res potrebujem.

Že večkrat sem razmišljala, da bi morala kdaj na kakšen tečaj šivanja, da bi se naučila sešiti kaj zase. To mora biti tako super, če zna človek sešiti nekaj, kar si želi in zamisli. A, ker še ne znam šivati, sem se spomnila na Kajokajo, ki si je pred kratkim omislila šivalni stroj in sedaj z njegovo pomočjo ustvarja zelo zanimive in tudi zelo uporabne stvari. Tako bo sedaj izpod njenih spretnih prstov nastal tudi moj novi plašč.

S Kajokajo sva se dobili v Bikofeju. Brez pijače. Ker naju nihče ni postregel, sva po Gorenjsko varčevali z denarjem 🙄

Kajakaja je punca od fare! Deklič s 1000 in enim talentom. Simpatična, zabavna, polna znanja in konkretnih predlogov, ki jih je na malo večjem kosu papirja pred mano uspela skicirati še preden je uspela tudi razložiti, kaj misli. Jaz pa sem poskušala razumeti njene ideje in se v mislih oblačiti v različne kroje in barve plaščev.

Na koncu (beri: v dobre pol ure) sva le prišli do nekih zaključkov. Zdaj nama je približno jasno, kateri kroj bo Kajakaja predelala zame in tudi kakšen naj bi bil končni rezultat. Tudi igre z detajli ne bo manjkalo 🙂

Do takrat, da Kajakaja zriše kroj i