Ko človeka napade pomanjkanje sladkorja, ima najmanj dve možnosti, kako rešiti ‘problem’. Lahko se odpravi v trgovino po nekaj že pečenega ali po sestavine za nekaj, kar si bo naredil sam. Sicer to lahko vzame veliko časa, ampak vedenje, da si sposoben nekaj narediti tudi sam, je lahko še slajše od same sladice 😀

Gospa tašča je tokrat podarila listek, na katerem je bilo napisano navodilo, kako narediti razpokane piškote. Vse skupaj naj bi bilo zelo enostavno in dokaj hitro. Ob naslednjem sladkornem napadu sva recept seveda preizkusila.

recept

Vse sestavine sva pokupčkala na mizo in začela z razbijanjem jajc. Beljak, ki sva ga ločila od rumenjaka, sva za nekaj časa postavila v hladilnik in kasneje, ko je bilo vse ostalo že zmešano oz. pregneteno, iz njega stepla trd sneg, da sva ga vmešala v maso.

sestavine

Sestavine je treba pregnesti kar z roko, ker je tako najlažje. Preden sva v maso vmešala sneg, sva že razmišljala o tem, da sem mogoče jaz narobe prepisala recept in izpustila kaj, zaradi česar bi se sestavine lažje sprijele, saj je bilo vse skupaj zelo suho. Iz omare sem hitro izvlekla škatlo, v kateri hraniva odpadni papir, poiskala originalni listek in ponosno ugotovila, da ga nisem polomila.

gnetenje in mešanje

‘Kroglice’ sva naredila kar z žličkami. Čeprav sva se potrudila, da bi bile kepice bolj majhne, so se v pečici kar lepo razlezle. Valjanje v sladkorju v prahu sva izpustila in ga raje nadomestila s posipanjem že pečenih piškotov.

kupčki na pladnju

Piškote, ki sva jih lepo zložila n