Sirnike po receptu, ki sem ga dobila na strani rusija.si, sem prvič delala pred približno pol leta. Takoj smo bili vsi navdušeni nad to preprosto in okusno jedjo, ki jo imate lahko za zajtrk, malico ali večerjo. Ker so sirniki izredno enostavna in hitro pripravljena jed, sem se odločila, da jih spečem tudi za Ruski večer z Andrejem Stoparjem in Ruskim ekspresom. Najprej so se mi malo pokvarili, ampak na koncu so mi uspeli in več ljudi jih je pohvalilo, tudi Andrej Stopar in gospa Olga Kupljenik iz Ruskega ekspresa. 🙂
Še recept in postopek v sliki, pa dober tek! 😉
- Sestavine + postopek
- Dobimo maso, podobno gostemu pireju
- Maso naložimo na žlico in pomokamo po vrhu …
- … jo vzamemo z žlice in …
- … pomokamo še na drugi strani, potem oblikujemo kroglo in …
- … jo sploščimo v disk, debeline 1,5 cm
- Sirnike pečemo počasi na zmerni temperaturi.
- Ko so zlato rumeni (moji so bolj rjavi zaradi polnozrnate moke), jih serviramo.
- Ponudimo jih lahko z marmelado ali čim drugim.
[…] ko sem pekla sirnike, je Roman pripravil nekaj manjših stvari za to, da je večer potekal kot smo si ga zamislili. Še […]