Medtem ko čakam, da se ohladi skoraj liter kave, v katero bom kasneje pomakala piškote za tiramisu, bom napisala še recept za zadnjo olimpijsko torto – Nutellino torto. Recept zanjo sva dobila na spletni strani kulinarika.net.
sestavine za testo:
˙6 jajc
˙12 dag sladkorja
˙18 dag moke
˙1 pecilni prašek
˙1 vanilijin sladkor
˙4-5 žlic Nutelle
Jajca ločimo. Beljake in polovico sladkorja vmešamo v trd sneg in ga damo v hladilnik. Rumenjake in drugo polovico sladkorja penasto vmešamo. Potem dodamo Nutello in tretjino snega. Po snegu potresemo presejano moko, zmešano s pecilnim praškom, in dodamo še preostanek snega. Vse skupaj narahlo premešamo. Testo vlijemo v namaščen in pomokan pekač. Pečemo približno pol ure pri 180°C.
sestavine za nadev:
˙0,5 l sladke smetane
˙5 žlic Nutelle
˙banane (niso obvezne)
Ko je torta pečena in ohlajena, jo razrežemo na 3 plasti. Nadev naredimo tako, da stepemo smetano in zraven dodamo tudi Nutello.
Plasti torte lahko navlažimo s sladko vodo. Vodo (2 dl) najprej zavremo in vanjo vmešamo sladkor (5 žlic). ko se voda ohladi, je pripravljena za vlaženje torte. Ko plast torte navlažimo, jo namažemo s tretjino kreme iz smetane in Nutelle. Na kremo lahko damo koščke banane.
S preostankom kreme torto še obmažemo. Midva sva monotonost tortine podobe razbila s koščki banane.
Dober tek!
Tira mi!
oh, pa lih zdej bi rabila en veeeeelik kos … 😀
Irena, pridi zvečer na tiramisu 😉
mmmm…. dobra je bla… kaj dobra… odlična! 🙂
Ajej, zdaj sem pa pozabila, s čim sem jaz zadnjič navlažila biskvit, ko sem delala nutelino torto…
Ker tista mešanica vode in sladkorja je presladka!!!
Posluš, kako ti narediš kremo; najprej stepeš smetano in nato počasi vmešaš nutello ali kar oboje skupaj stepaš?
Izgleda res dobro :>
AndyBaby, hvala 😉
Akvarij, jaz sem stepla smetno in potem dodala nutello pa še skupaj malo zmiksala, da vse skupaj postane nekako svetlo rjave barve oz. tako kot je zgoraj na sliki. Po moje smetano in nutello z miksanjem lažje bolj enakomerno zmešaš. Kar se tiče pa navlaženja testa … midva sva v vodo zamešala malo sladkorja in dodala malo ruma in to je bilo to.
Luka, ni samo izgledala dobro, ampak je tudi bila dobra 😉
Hehe po tem receptu jaz vedno delam tortne biskvite, samo men pride bolj rjave barve, ker dam not kak konkretnih 5 žlic nutele:) Biskvit pa namočim z mešanico mleka in ruma (ker je rum osnova vsake kulinarike;) Ravno v torek sm nardila torto za fotrov rojstni dan: biskvit nutela, 1 nadev iz mešanice 250 ml sladke smetane+notr raztopljenih 300g temne čokolade, 2. nadev pa iz mešanice 250 ml sladke smetane, not stopljenih 300g bele čokoladne kuverture pa še kokos…bla je božanska, jedli so še tisti, ki načeloma nikol ne jedo čokoladne torte 🙂
No jaz bom tole zdele pekla in upam, da rata. Ker zgleda res odlično 😉
jaz pa dam vložene višnje v vmesni nadev in na vrh. pa namesto vode+sladkorja navlažim biskvit z sokom višenj v katerem so vložene. njami je ta torta 🙂
aja in če imam voljo še potrosim s kokosom 😎
O ja, tole z visnjami je tud super ideja, ker je nutella sladka, visnje pa glih prov mal kisle. Dobra ideja za naslednjic 😉
No, pečena je…zgleda pa še ne tko lepo ampak bolj pomečkano 😀
višnje, namočene v rum so sploh super kombinacija z nutelo – ven pride torta z okusom enga velikega griotte bonbona 🙂
Pošlji na http://www.jedilnik.si da vidimo koliko kalorij vsebuje.
To gre med bookmarke in ob prvi priliki v pečico 😀 Objavi še čokoladnih receptov 😉
Mene pa zanima katero sladko smetano uporabiš pri tem receptu? 🙂
Nike, rastlinsko smetano Hulala, ker se bolj strdi. Če pa nočeš, da bi bila preveč trda, jo manj časa stepaš 🙂