Recept za naslednjo torto, s katero smo se sladkali in se še bomo, ker je bila zelo okusna, sva spet dobila v knjigici Recepti za ljubitelje peke. Tudi ta recept sva si malo priredila. Namesto testa iz margarine in piškotov, sva raje spekla testo za sadno torto, ki sva ga staknila v kuharici Recepti s. Nikoline.

Pa začnimo. Najprej “uradni” recept …

(uradne) sestavine (za tortni model, premera 22 cm):
˙100 g margarine za peko
˙250 g biskvitnih ali piškotnih drobtinic

Margarino stopimo, dodamo naribane drobtinice in zmešamo. Maso porazdelimo po dnu tortnega modela in potlačimo. Damo v hladilnik za 2 uri.

Pa še recept za testo za sadno torto …

sestavine ((za testo, ki sva ga spekla midva)):
˙10 dag margarine
˙2 jajci
˙1vanilijev sladkor
˙10 dag sladkorja
˙18 dag moke
˙pol pecilnega praška
˙2 žlici mleka ali smetane