Končno! Uspelo mi je zaplavati v Bohinjskem jezeru. Pa le ne bo šlo mimo še eno poletje, ne da bi okusila ta čar svežine.


krave, s katerimi sva si delila teritorij 🙂

Ko sva prišla v Fužinarski zaliv, sva se odpravila točno tja, kamor so se prišle odžejat krave. Za seboj so pustile nekaj manjših kravjekov ((mi temu pravimo barete 🙂 )), ki so naju z obeh strani varovali pred drugimi plaže željnimi ljudmi 🙂 Raztegnila sva si brisači in se udobno namestila na s soncem obsijani obali.

Najprej sva se nekaj časa predajala soncu, ki je kar lepo grelo, potem sva se odpravila v vodo. Jaz sem se noter spravljala kar nekaj časa. Vedno kadar se odpravim plavat (to počnem res preredko) mi, ko zabredem v vodo, najprej močno začne razbijati srce. Če pa je voda malo hladnejša – to pomeni 22°C v Bohinjskem jezeru -, mi začne zmanjkovati še zraka. Kar ne morem normalno vdihniti. Zato se v hladnejšo vodo vedno odpravljam bolj počasi. Ampak, ko sem bila enkrat notri, je bilo tako fajn, da bi ostala tam kar cel dan. 22 stopinj Celzija, kot je bila uradno namerjena temperatura, je več kot dovolj, da se človek osveži. Poleg tega so dopoldnevi med tednom najboljša izbira za razvajanje na obali Bohinjskega jezera, ker je ljudi bolj malo in z lahko najdeš prostor zase 🙂