Nedelja je bila dan počitka v vsej svoji veličini. Trenirka ni zamenjala pižame in delo ni zamenjalo celodnevnega poležavanja. Vse, kar sem naredila, je bilo kosilo in slastna večerja.

Sredi popoldneva sem na televiziji ujela oddajo Nigelle Lawson, ki je bila v celoti posvečena hitrim zajtrkom. Med njimi so se znašli tudi francoski rogljički. V najini skrinji je, kako prikladno, potrpežljivo čakalo listnato testo, ki sva ga pred nekaj dnevi kupila, da bi ob priliki spet naredila slane palčke. A ko sem videla kako preprosto je narediti francoske rogljičke in se ob tem spomnila še, da v najini zalogi ni nobene sladkarije, sem se takoj odločila, da jih pripravim še tisti dan.

sestavine za francoske rogljičke z malinami in čokolado

Vse, kar potrebujete za francoske rogljičke, je:
˙listnato testo
˙nadev (koščki čokolade, sočno sadje, marmelada, itd.)
˙jajce

Listnato testo narežete na približne trikotnike. V kot nasproti najdaljše stranice položite nadev in košček testa zvijete v rogljiček. Pazite le, da bo testo čim bolj tesnilo, da nadev ne steče ven. Jaz sem za nadev uporabila odtaljene maline, kamor sem natlačila nekaj manjših koščkov čokolade. Maline so ravno prav kiselkaste, čokolada pa sladka in njuna kombinacija v ustih ustvari prav zanimiv okus. Še posebej, ko so rogljički še topli.

Ko francoske rogljičke zvijete, jih razporedite na pekač, prekrit z alu folijo ali peki papirjem. V manjši skledici zžvrkljajte jajce in s pomočjo čopiča (če ga nimate, si lahko pomagate npr. tudi s prsti) premažite rogljičke. Lahko jih posujete tudi s sezamom. Nato pa pekač za 15 minut postavite v pečico, segreto na 220°C.

Še topli rogljički so odličen zajtrk, večerja ali malica. In še hitro so pripravljeni.

nekateri so v sebi skrivali samo čokolado ...

... druge je bogatila še malina

prej ...

... potem

preden so se stopili v najinih ustih

DOBER TEK!