Tretji dan nasega bivanja v Moskvi (20.2.) smo se popoldan odpravile na 1. izlet v center Moskve. Po treh predavanjih in kosilu v studentski menzi, ki je bilo cisto okusno in poceni (50-70 rubljev; 1evro=34rubljev), smo se odlocile, da je cas, da “sprobamo” slavni moskovski metro.

istoriceskij muzej

Casa za ogled samih postaj ni bilo, ker so se v podzemlju Moskve vile deroce reke ljudi. Prvic sem res lahko obcutila, kaksen je obcutek in kako izgleda, ko te s sabo odnese ogromna mnozica ljudi. Odplavi te v globino, na metro, z metroja, do naslednje postaje, pa spet na vlak in po dobri uri podzemlja te koncno izpljune spet nazaj na povrsje. Ta obcutek je neopisljiv. Preprosto ga je treba doziveti!

rdeci trg

Torej, po dobri uri hoje in voznje smo se znasle na slavnem Rdecem trgu. Cudovit soncen dan se je ze prevesil v mrak. Stavbe in okolica, kar sem prej videla samo na fotografijah, so se kar naenkrat znasle pred mojimi ocmi! Vse tako mogocno! Se posebej velicastno pa izgleda vse skupaj zaradi vseh luci, ki poudarjajo to cudovito arhitekturo.

vasilij blazeni

Takoj zatem, ko smo vase potegnile tistih -15, smo na plano potegnile fotoaparate. Zaradi pravega ruskega mraza, ki pa se ga da s kapo, rokavicami in zabami cisto dobro prenasati, so nam kmalu otrpnili prsti na rokah. Ampak poslikati je bilo treba! In ja, slike so moje 😀