Vzele smo zvezke, knjige in slane ribice. Zato, da se naucimo snov za kolokvij iz fonetike, je manjkalo samo se eno pivo 😉

sank v baru

V nasi sobi smo tri punce in samo ena pisalna miza. To pa se zdalec ni dovolj, ce se vse tri spravimo ucit in bi rade sproti naredile se kaksno vajo v zvezek. Zato smo se odlocile, da bomo sle nase na novo pridobljeno znanje utrjevat v bar nasega studentskega doma, kjer se clovek lahko usede za malo vecjo mizo.

pridne studentke

V nasem baru je mozno poceti kar nekaj stvari. Me smo se tokrat odlocile za ucenje, medtem ko so nekateri igrali biljard ali namizni nogomet. Da bi razna pravila lazje “stekla” v naso glavo, smo si privoscile se nekaj tekocine, ki je tukaj zelo poceni, sploh ce cene primerjamo s slovenskimi. Npr.: steklenica piva je od 35 do 45 rubljev, sok je okoli 40 rubljev, topli sendvici ali pice pa od 35 do 45 rubljev.

poglobljen studij fonetike

Vsaj enkrat na teden je bar tudi “zacetna postaja” na poti do “hisnega” diska, ki je v prvem nadstropju – v jedilnici 😀

studijski pripomocki

Po dobri uri truda z razlicnimi intonacijami (mimogrede … Rusi imajo 7 razlicnih intonacij. To pomeni, da lahko npr. en stavek pomeni pritrditev ali vprasanje, kar je odvisno od tega s kaksno intonacijo ga povemo.), smo se vdale in se odlocile, da bo najbolje, da si kasneje v sobi se vsaka samo pogleda razna foneticna pravila.

Drzite pesti! 😉