Pod oknom nase sobe je dvorisce, kjer vsak dan raztovarjajo stvari za naso menzo. Na tem dvoriscu je poleg kontejnerjev se pesjak, ki mene osebno ZELO moti.

Naj malo bolj razlozim …

V tem pesjaku je zaprtih sest psov. Po dvoriscu pa se sprehajata se dva druga. Vse lepo in prav, ampak ljudje, ce imate domace zivali, potem skrbite zanje tako kot se spodobi!

dvorisce za menzo

Ti psi se ves cas nekaj derejo. Ne samo, da lajajo, ampak tudi cvilijo in tulijo tako srhljivo, da me je vcasih, predvsem ponoci, prav strah.

Zadnjic, ko so spet lajali in tulili, sem pogledala skozi okno, da bi videla kaj se pravzaprav dogaja tam spodaj. Prizor je bil sledec … dva od psov sta se zagrizla v tace tretjega in ga vlekla vsak na svojo stran cez cel pesjak. Izgledalo je kot prizor iz kaksnega dokumentarca, ko kazejo, kako se lacen lev loti svoje zrtve, ki jo je ulovil za kosilo. Ubogi revez je na ves glas cvilil in tulil, ostali psi pa so lajali kot nori in se zaganjali vanje.

psi v pesjaku

Zgodba se je ponovila naslednji dan, s tem da je celo nek mozakar prisel pogledat, kaj se dogaja in jih je razgnal narazen. Potem je prisla se kuharica iz nase menze. Nadrla je mozakarja in mu najbrz nekaj ukazala, saj je odsel v garazo in se vrnil s kolegom in kartonom na katerega so potem polozili ubogega ranjenca in ga odnesli v nek kot, da je bil izoliran od ostalih. Celo pokrili so ga z deko. Pes je tam prelezal cel dan. Ni mi jasno, ce je ta pes sploh se ziv, saj zadnje dni nisem slisala podobnih pasjih razgrajanj. Samo lajanje in tuljenje.

psi

Res ne razumem, zakaj imajo ljudje pse, ce ne morejo in ne znajo skrbeti zanje!!!

Oh, ja … Na svetu so pac stvari, ki jih ne bom NIKOLI razumela. In tukaj v Rusiji je takih stvari kar veliko. Zato si vedno znova, ko naletim na kaj